Stijlen & Technieken

Stijlen & Technieken

Op deze pagina vind u de ‘stijlen’ en ‘technieken’ waarin wij werken. Uiteraard kunt u uw eigen voorkeur altijd bij ons kenbaar maken.

Stijlen

Biedermeier bruidsboeket
Een biedermeier is een rondvormig boeket (halve bol), dat vaak hand gebonden is, maar het kan ook een “op draad gebonden boeket” of een “bridy” zijn. Dit bruidsboeket kan een gemengd boeket zijn, maar ook een strakke bol met rozen of een gegroepeerd boeket.

Druppelvormig bruidsboeket
Een druppelvormig boeket, het woord zegt het eigenlijk al, is een boeket dat als een druppel gestoken of gebonden is.
Men begint bij dit boeket met een rond bolletje wat naar beneden loopt in de vorm van een druppel. Vaak wordt dit boeketje gemaakt met Calla’s omdat die mooi naar beneden wijzen en makkelijk in een bepaalde richting te buigen zijn.

Waterval bruidsboeket
Een waterval is een klassiek bruidsboeket. Lange bloemen worden door middel van draad in een waterval geschikt.
Dit bruidsboeket heeft een ingewikkelde vorm en is groter en langer dan het “druppelvormig bruidsboeket”.
Daarnaast is de druppel wat ronder en boller van vorm en loopt de waterval breder door naar beneden.

Modern lineair bruidsboeket
Dit boeket kan eigenlijk alle vormen hebben als de materialen maar in verhouding staan. Het is een boeket dat ‘strakker’ en in ‘lijnen’ en ‘groepen’ wordt gemaakt. Vaak zie je dat er bij deze techniek veel gebruik gemaakt wordt van een basis van draad of groen (blad,takken) en worden er weinig bloemen gebruikt. De bloemen die gebruikt worden zijn vaak van 1 of 2 soorten.

Handgebonden
Een handgebonden boeket is meestal rond omdat je de stelen bij dit boeket niet kunt steken in een gewenste richting.
Bij dit soort boeket blijf je de stelen een stukje zien aan de onderkant. Het leuke hieraan is dat de stelen met een stukje stof, wat overgebleven is van de jurk omwikkeld kan worden, zodat het mooi één geheel is met de jurk. Dit is de goedkoopste techniek voor een bruidsboeket.

Boeket op Bridy
Een Bridy is een plastic houdertje waar een bolletje steekschuim inzit en waar de bloemen en het blad in worden gestoken.Het voordeel hiervan is dat de bloemen gestoken kunnen worden waar jij ze hebben wil. De houdbaarheid van de bloemen in een bridy is ook wat langer, omdat er eenvoudig water bij kan. Dit boeketje ligt lekker in de hand doordat het een fijn handvat heeft en niet te zwaar is. Een nadeel is dat er vaak veel materialen worden gebruikt zodat het een duurder boeket is dan een handgebonden bruidsboeket.

Technieken

Draadgebonden
Bij een draadgebonden boeket worden alle bloemen apart op een draad gezet. In dit boeket kunnen minder stevige of hele zware bloemen worden verwerkt. Een voordeel is dat de bloemen precies in de gewenste richting geplaatst kunnen worden, en het boeket ook in een lang uitvoering gemaakt kan worden. Wat ook mooi is bij deze techniek is een strakke bol met veel bloemen en toch een mooie lange dunne steel. Een nadeel is dat het een vrij dure techniek is omdat het maken van een draadgebonden boeket erg arbeidsintensief is. Ook is de houdbaarheid niet heel erg lang bij dit boeket omdat het niet meer in het water gezet kan worden. Het watje waarop alle bloemen gezet worden houd wel wat water vast. Dit boeket is vaak wat zwaarder.

Pomander
Een Pomander, ook wel ”bloemenbal” genoemd is een ronde bal opgestoken met bloemen. Hieraan vast zit een lint of ketting waaraan je dit ”boeket” kunt vasthouden. Het is een heel leuk alternatief op het gewone bruidsboeket. Ook hierin heb je weer erg veel variatie.
De pomander is ook erg leuk voor de kleine bruidsmeisjes omdat het makkelijk te dragen is, of om de feestzaal of kerk mee te versieren.

Polscorsage
Een polscorsage zie je tegenwoordig ook steeds meer.
Het is een armband van bloemen dat om de pols gedragen wordt ter vervanging van een bruidsboeket. Ook hierin zijn weer vele varianten mogelijk. Dat kan heel eenvoudig met een paar bloemen zijn of juist heel erg uitgewerkt zodat het om de hele arm valt. Het nadeel van deze vorm van bruidswerk is dat je niet alle bloemen kunt gebruiken omdat het met lijm of met draad verwerkt wordt, en het dus de gehele dag zonder water moet kunnen.

Haardecoratie
Een leuk extra item bij het bloemwerk of bruidsboeket is om de bloemen terug te laten komen in het haar van de bruid.
Dit kan door middel van één bloem of er kan een haarband, speld of kam gemaakt worden, zodat er meerdere bloemen op bevestigd kunnen worden. Als haarband of diadeem voor bruidsmeisjes is dit ook een aanrader!

Corsages
De corsage van de bruidegom mag natuurlijk niet ontbreken. Ik zorg er dan ook voor dat de bruidegomcorsage en het bruidsboeket perfect op elkaar afgestemd zijn en mooi bij elkaar passen. Meestal worden er voor de daggasten ook corsages gemaakt. Vrouwen dragen de corsage op de linkerschouder, met het steeltje omhoog en de bloemen naar beneden en mannen dragen de corsage in het knoopsgat van de linker revers, met de bloem omhoog en de steel naar beneden. Ook voor deze corsages zijn weer vele mogelijkheden, maar het mooiste is deze in een neutrale kleur te houden zodat het bij alle kleding past. De meest gangbare corsage is de roos met een takje groen en een blad, maar tegenwoordig worden er ook vele andere bloemen voor gebruikt.

Vervoer decoratie
Denk hierbij aan de versiering van de trouwauto, koets, bus, tractor of fiets. Deze versiering wordt ook weer mooi afgestemd op het bruidsboeket. Een autostuk wordt op een houder met zuignap gemaakt, deze laat zich gemakkelijk op de motorkap vastzetten en losmaken. Door de zuignap zit het bloemstuk stevig vast en beschadigd de autolak niet.

Locatie decoratie
Ook voor de aankleding van de locatie kunt u bij ons terecht. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.